Menu
Tarihçe

DÖNKASAN A.Ş. ülkemizin alanında lider kuruluşları olan Kartonsan ve Olmuksan Internatıonal Paper öncülüğünde 1978 yılında kurulmuştur.

Kağıt sanayinin ana hammaddesi olan atık kağıdın toplanması, türlerine göre ayrıştırılması ve kağıt/karton üretimi için geri dönüşüme hazırlanması işlemleri DÖNKASAN'ın 1984 yılında faaliyete başlayan İstanbul-Kartal, 1989 yılında faaliyete başlayan Adana ve 1993 yılında faaliyete başlayan İstanbul-Esenyurt tesislerinde yapılmakta idi. 2015 yılı içerisinde Kartonsan ve Olmuksan International Paper tam bölünme kararı alarak ayrılmış ve İstanbul-Esenyurt tesisi Kartonsan bünyesinde kalmıştır. Şirket, Kartonsan’ın iştiraki olarak DÖNKASAN ismi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Ambalaj atıkları toplama-ayırma tesisi lisansı çerçevesinde faaliyet gösteren DÖNKASAN'ın kağıt haricindeki plastik, metal, cam ve kompozit ambalaj atıkları için de toplama ve ayırma işlemlerine özel altyapısı geliştirilmektedir.

DÖNKASAN'ın faaliyetleri arasında atık kağıt geri dönüşüm tesislerinin, makine ve ekipmanlarının, konteyner ve kompakterlerinin projelendirilmesi ve imalatı hizmetleri de bulunmaktadır.

DÖNKASAN, atık olarak kabul edilen her cins kağıt başta olmak üzere tüm ambalaj atıklarının toplanıp, yabancı maddelerden arındırılarak, cinslerine göre balyalanarak, çevre için büyük önem taşıyan geri dönüşüme destek olması ve ormanların hammadde olarak kullanımını önleyerek doğaya ve ekonomiye olan katkılarından dolayı 2000 yılında İstanbul Sanayi Odası tarafından Çevre Özendirme Ödülü'ne layık görülmüştür.

DÖNKASAN, TÜM DEĞERLENDİRİLEBİLİR ATIK MALZEMELER SANAYİCİLERİ DERNEĞİ (TÜDAM) ÜYESİDİR. www.tudam.org.tr